Det går knappast en dag utan att jag jobbar med något av Adobe programmen, mest använder jag InDesign, Photoshop och Illustrator som är helt oumbärliga verktyg i mitt arbete!

Inom ramen för grafisk formgivning erbjuder jag: produktion av tryckt material (visitkort, flyers, mässinredning, kataloger), grafisk profil (logga, färger, bildspråk), websidor (WordPress, PHP), webprogrammering (speciella funktioner som tex intranät, lagring och sortering av data, adminsystem) och sociala medier (att synas i rätt kanaler, bilder, bildspråk).

Tidningar

Min egen tidning, Linda’s Crafting Magazine, gör jag helt och hållet själv. Jag är ansvarig utgivare, ägare och formgivare. Jag beslutar vad tidningen ska innehålla, designar och skriver mönster till stickade, virkade och krokade plagg och accessoarer, skriver texter såsom produktinformation, ledare och reportage, jag fotar samt ritar diagram och skisser, etc. Tidningen utkommer 4 gånger per år och första numret kom i oktober 2017.

Hösten 2018 gjorde jag även en Krokningsskola i tidningsformat.

Tidningarna finns att köpa i webshopen >

Garnityr & Loggan

Namnet Garnityr är en lek med ord, där jag som avdankad kock och nybakad designer blandar garn med det man piffar maträtter och bakverk med – garnityret. Det snirkliga typsnittet förstärker utsmyckandet som garnering innebär.

Loggan består av en muffinsform med ett garnnystan och själva garnityret är en knapp. Jag har även en logga med endast text, då det formatet lämpar sig bättre i vissa sammanhang.

VISITKORT

VYKORT

AFFISCHER

Websidor & Webprogrammering

Jag är skolad i html och har länge känt mig tryggast i att koda allt från grunden. Men idag är det ohållbart, då alla själv vill kunna uppdatera sina sidor enkelt och snabbt. Därför jobbar jag mest med WordPress som plattform och ändrar det som behövs för att få önskat resultat.

Behöver du en hemsida eller webshop? Företag, förening eller privat portfolio – inget uppdrag är för litet.

När jag vill bygga egna funktioner använder jag programmeringsspråket PHP, vilket även WordPress är byggt på. Ett exempel på webfunktion är min egen mönsteruträkningsfunktion Sockityr. Där skriver man in sina kroppsmått och får tillbaka längder, antal ökningar osv. man ska sticka för att få den perfekta passformen på sin socka. Detta ingår i vissa av mina sockmönster.

Sociala medier

Här gäller det att synas och göra avtryck i verkligheten. Det här är billig och effektiv marknadsföring, om man gör det rätt. Allt från Facebooksidor och Facebookgrupper till Instagram och Youtube. Var är det bäst för dig att synas, och hur?