Att skapa med händerna är något jag alltid har gjort. Förutom bildkonst så har jag inom textilt hantverk provat skinnsömnad med tenntråd, knyppling, sömnad m.m. Redan i 10-12 års åldern virkade jag på frihand eget hittepå när alla dukmönster jag provade alltid blev skålformade..

Garn är ett så härligt material att experimentera med och i kombination med att jag även fascineras av form och funktion, så det är inte så konstigt att jag har fastnat för just garn. Jag tycker det är spännande att utforska formningar som olika hälar och figurnära mönster både inom stickning, virkning och krokning (tunisisk virkning).

Design & Mönster

Jag har mest designat småplagg som sockor, vantar, mössor och sjalar samt någon väska och andra accessoarer. Till all design skapar jag mönster, med storleksgraderingar för plagg, som andra kan sticka/virka efter. Mina mönster är tydliga och pedagogiska, ofta med bilder på moment som ingår.

Flera gånger om året håller jag i Knit-Alongs, eller mysteriestickningar, då deltagarna får en bit av ett mönster i taget, vilket är hemligt i förväg. Det är kul och utmanande även för mig, då jag lägger in nya tekniker och strukturmönster som jag kanske inte själv provat innan.

Mina mönster finns i Linda’s Crafting Magazine och vissa säljs separata i webshopen >

Gratismönster jag skapat finns på www.jarbo.se/beskrivningar och på www.jarbo.se/blog

All min design finns samlad på Pinterest >

Översätta

Jag översätter också stick- och virkbeskrivningar från svenska till engelska/amerikanska samt från engelska/amerikanska/danska/norska till svenska.

STICKAT

KROKAT

VIRKAT